965 05 401 | Kirkegata 15, 0153 OSLO
911 43 778 | Lagunen Storsenter 4 etg, 5239 Rådal

Hvorfor du bør kle deg pent!

Skrevet av Roald Olsbø den 18 september, 2018

blog image

Er du av typen mann som synes det er helt meningsløst å kle seg opp i en dress? Du føler deg kanskje rar og ukomfortabel? Du går kanskje stort sett i jeans, og hettegenser, eller arbeidsklær til vanlig og mener det bør holde med en skjorte til olabuksa på julaften?

Jeg hører deg, jeg ser deg, jeg kjenner deg! Jeg ER deg.

Personlig skulle jeg gjerne tassa rundt i joggebukse til daglig og bytta mellom 3-4 halvrene t-skjorter fra dag til dag. Toleransen min for flekker på klærne er nok en del hakk over normalen, og jeg er ikke videre avhengig av hva jeg har på meg for å føle meg bra.

Jeg synes i tillegg motehysteriet er overdrevent og unødvendig. Folk kjøper ferdigslitte olabukser til 2.500kr og kan ikke bruke et plagg mer enn 5 ganger før det er "gammelt". Helt ærlig, noen ganger er det til å spy av!

Så hvorfor skal jeg allikevel til å overbevise deg om at du bør kle deg pent og formelt fra tid til annen? Hvorfor skal jeg til å si at alle menn bør ha minst 2 gode dresser i skapet?

Vel, jeg har egentlig bare 2 gode grunner.

Den første handler om samfunnet vårt. Vi lever dessverre ikke i en boble hvor hva vi gjør og hvordan vi oppfører oss ikke påvirker andre. Du har lite kontroll over hva andre mennesker tenker og mener, men allikevel er vi ofte veldig avhengige av at andre skal like oss. Skal vi få en jobb, ha venner, finne en kjæreste eller lignende, så må vi ta hensyn til hva de andre tenker om oss.

Det vi vet fra forskning og undersøkelser, er at andre mennesker dømmer deg fort på hvordan du ser ut, hvordan du står og hvordan du prater. Førsteinntrykket er utrolig viktig! Det er lett å gi et inntrykk, og veldig vanskelig å endre det. Det er som en tannkremtube. Lett å glemme ut gørra, utrolig vanskelig å få den inni igjen!

Du bør i det minste gjøre en innsats på de aller mest spesielle dagene av året! Tenk om du møter en potensiell sjef i et selskap hvor alle går kledd i dress, mens du stiller i olabukse og en slitt skjorte. Kanskje drømmedama di er der, og hun blir hvertfall ikke imponert om du ikke klarer å kle deg pent så mye som én dag i året!

Kle deg pent når du virkelig må, og gjør heller hva du vil når du er hjemme eller sammen med gode venner. Med mindre du jobber et sted med streng kleskode, så trenger du sjeldent mer enn å ha rene klær! Er du extra heldig jobber du i en bransje hvor du bruker arbeidsklær, og da er det lite som stopper deg fra å ha slitte og delvis møkkete klær med full fokus på funksjon og komfort.

Den andre grunnen min handler om mangler og kontraster.

Hvor mange av dagene denne måneden kommer du til å huske? Veldig få vil jeg tro. Kanskje 4-5 av de? Hvor du kan huske hvor du var, hvem du snakket med og hva du gikk kledd i. Hva med året som har gått? Hvor mange av de dagene husker du? Over 10, 20 og 30 år da?

Ser du poenget allerede?

Poenget er at det er få spesielle dager du får oppleve. Det er bare så mange nyttårsaftner, bryllup og konfirmasjoner i løpet av et liv. Jeg mener det er viktig å gjøre alt man kan for at de få dagene blir spesielt minneverdige. Du vil virkelig ikke gå rundt på bryllupsdagen din og irritere deg over at armene på dressen din er for lange så det ser ut som du har arva den av far.

I tillegg trenger man kontrast for å føle at noe er spesielt. Om du spiser sjokolade hver eneste dag, så blir sjokolade vanlig og kjedelig. Det er plutselig ingenting spesielt med den. Akkurat det samme skjer andre veien. Om du går kledd som du gjør resten av året på nyttårsaften, blir det ingenting spesielt med den kvelden.

For at en dag skal føles spesiell og minneverdig, må du gjøre noe for at den skal skille seg ut. En av de beste måtene å gjøre det på, er ved å kle seg opp i noe du ikke går med til vanlig. Så gå ut og få deg en skikkelig dress. En som faktisk passer! Og kjøp den et sted som har skredder, da får du justert buksa, armene, lengden på jakka eller hva som helst annet for at den skal se best mulig ut på nettopp DIN kropp.